Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Første og andre sortering

I nettbutikk selges kun 1.sortering.

I verkstedutsalg får du kjøpt både 1. og 2. sortering. Av og til har vi også noe 3.sortering.

Vi kan også sende 2.sortering. Men dette anbefales ikke, siden de ulike skjønnhetsfeilene tolkes som mer graverende av noen og som mer ubetydelige av andre. Bestemmer du deg for å gå for 2.sortering allikevel har du alltid muligheten å få dette byttet på Røros.

1. sortering

Dette er gjenstander med det optimale resultat både i fargenyanser, og dekorering. Vi prøver å holde samme fargetonene. Allikevel kan de variere litt fra brenning til brenning. Brunfargen påvirkes f.eks. av temperatur og tiden inne i ovnen akkurat som pepperkaker.

2. sortering

Her finner en mindre skjønnhetsfeil, som for store avvik i fargene, mindre synlige uregelmessigheter i dekoren, eller små ujevnheter i leirgodset. På gjenstander med leirehank kan det være små sprekker i overflaten på hankfestet uten at det er dype sprekker i selve godset. 2.sorteringen er 20-35% billigere.

Leirgods som etter brenning har sprekker, store ujevnheter i overflaten eller luftbobler vrakes, og blir ikke solgt. I greneland mellom 2.sortering og vrak blir det noe 3.sortering. Dette blir til halv pris av 1.sorteringsprisen.

Potteriet Røros

Fargarveien 4 »

7374 Røros

Norge

(+47) 72 41 17 10

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook