Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Dekor

potteriet div 29Det som er mest særegent med den norske pottemakertradisjonen er først og fremst dekoren. Gjenstandene kan ha alt fra en meget sparsom og enkel dekor, til overdådig, nærmest barokk sammensetting av ulike dekorelementer.

Vi finner de samme designelementene om og om igjen uansett hvilken pottemaker som er utøver: konsentriske ringer i ulike bredder og farger, bølgelinjer, små prikker og border av stiliserte planteornamenter. Dyremotiver finner vi også. Hver pottemaker hadde sin egen måte å kombinere de ulike elementene, og fordi hver gjenstand ble dekorert for hånd, finner en både variasjon fra håndtverker til håndtverker, såvel som fra gjenstand til gjenstand.

Designtradisjonen kom fra sør i Europa opp gjennom Tyskland, Danmark og til Norge. Vi finner liknende produkter rundt i Europa. Dekorelementene i Trønderkeramikken ble inspirert både av norsk folkekunst og pottemakermønstre fra Tyskland. Trønderkeramikken stammer fra eldgamle pottemakertradisjoner fra Mellom-Europa, det er derfor du kan se mønster med ranker av blad og blomster som gir sydlandske assosiasjoner.
Vi bruker i dag de samme materialene, dekorelementene og fargene som kjennetegner tradisjonen.

Museumskolleksjonen og produktene i eget design er en direkte videreføring av den gamle pottemakertradisjonen.

Potteriet produksjonen 24begitning

Potteriet produksjonen 38Potteriet produksjonen 39

Potteriet produksjonen 57 Potteriet produksjonen 47

 

Potteriet Røros

Fargarveien 4 »

7374 Røros

Norge

(+47) 72 41 17 10

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook