Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Inndreiing

Inndreiing i gipsform

Potteriet produksjonen 27En av fordelene ved å bruke gipsform er at vi får lov til å lage sertifiserte kopier av gamle originaler. Gipsformen gir deg nemlig en ganske eksakt kopi av formen du ønsker å lage. Dette er også en stor fordel når en skal lage tallerkner som skal være fine å stable, eller krus som skal passe til stålhankene som senere blir tredd på.

Leira deles opp i riktige mengder for å bli inndreid i gipsformer. Leira dreies ut mellom et steg/schablong og gipsformen, med vann som smøremiddel. Finpussen innvendig gjøres med en finporet natursvamp.

Emnene i gipsformene tørkes til de slipper formene, og tas deretter ut av formen og settes i fuktskap hvor de oppbevares til neste trinn i bearbeidingen, avdreiing.

De fleste produktene lager vi på denne måten. Enkelte gjenstander sånn som store bakeboller eller spesialbestillinger dreies for hånd. Kompliserte former som lysestaker og sparebøsser støper vi.

Potteriet Røros

Fargarveien 4 »

7374 Røros

Norge

(+47) 72 41 17 10

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook