Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Om oss

I 1992 ble det igangsatt et AMO-kurs på Røros, der målet var å etablere et pottemakerverksted. Idéen bak prosjektet var å gjenopplive den trønderske pottemakertradisjonen, og koble denne med de historiske og kulturelle omgivelsene, samt håndverkermiljøet som finnes på Røros. Prosjektet ble vellykket, og i 1993 ble bedriften etablert, og produksjonen startet i de gamle lokalene etter Brødrene Krogs Uldvarefabrik på Røros. Her finner du også i dag vårt verksted og butikkutsalg.

 

Butikkadresse

Fargarveien 4
7374 Røros
Norge

Telefon og e-post

(+47) 72 41 17 10
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
www.potteriet-roros.no

Åpningstider

mandag - fredag: 09-16
lørdag: 10-15
Les mer om utvidete åpningstider her »

 

Allerede fra starten ble det inngått et samarbeid med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim som har en stor samling av trønderkeramikk. Senere stilte også Rørosmuseet en rekke originaler til disposisjon, og Altamuseet stilte med "Altaskåla". Vi reproduserer også gjenstander fra private samlinger fra Røros.

Det var i utgangspunktet ni produkter i sortimentet, alle museumskopier. Etter hvert har vi utvidet sortimentet med egendesignede gjenstander som passer godt sammen med museumskopiene.

Potteriet Røros viderefører de trønderske keramikktradisjonene gjennom en kolleksjonen med reproduksjoner og serviser av eget design. Våre kolleksjoner har 1800-tallets trønderske pottemakertradisjon som ledestjerne. Vi ønsker å ta vare på og videreutvikle den rustikke leirgodstradisjonen med sin glødende fargeholdning, frodige ornamentikk og sitt rike formspråk. Nye design utvikles hele tiden - om det er gjennom ønsker fra kunder eller i Unikum-serien, fristedet til dekoratøren.

Vi er i dag blant de ytterst få pottemakerne i Norge som fortsatt benytter den tradisjonelle dekoreringsteknikken begitning, slik vi gjør. Dette gir produktene en taktil opplevelse i tillegg til at det ser fint ut. Alt lages for hånd på Røros. Slik kan vi garantere for at kunden alltid for tak i det serviset kunden samler på. Derfor kan vi trygt si at du får unike, norske, kunsthåndverksprodukter når du velger keramikk fra Potteriet Røros.

På Potteriet Røros finner du i dag både åpent verksted & verkstedutsalg, andre gaveartikler samt en fast kunstutstillinger med tegninger av Sverre Ødegaard.

Potteriet Røros

Fargarveien 4 »

7374 Røros

Norge

(+47) 72 41 17 10

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook