Spesialdesign

Spesialdesign

Unike muligheter

Fordi alle våre produkter lages og dekoreres for hånd her på Røros, har vi en unik mulighet til å lage gjenstander med spesialdesign. Dette kan være alt fra egne inskripsjoner på en enkelt kopp eller hele serviser fra vår faste produksjon, til produkter dekorert helt etter dine ønsker og favoritt-dekorelementer (unikum).

Inskripsjoner kan du også få på våre faste produkter i musemuskolleksjonen.

Spesialdesignede produkter er populære gaver i bryllup, dåp, bursdager og lignende. Vi leverer også hele serviser med inskripsjoner, for eksempel knyttet til gården du bor på eller til hytta.

Spesialdesign passer dessuten ypperlig som firmagaver og som gaver til foreninger.

Vi lager også spesialdesignede produkter til festivaler, spel og andre typer aktiviteter. Dette er populære salgsgjenstander, eller rett og slett som premier, under arrangementet.

Litt om prosessen ved inskripsjon

All dekor består av leire og ligger ikke i glasuren. Dette betyr at inskripsjoner risses inn i hvit leire som er påført den brune leira. Dette betyr at inskripsjon må skje nokså tidlig i prosessen. Når gjenstanden er ferdig dekorert settes produktet til tørking. Tørketiden avhenger av størrelse og tykkelse av gjenstanden. Dersom keramikken ikke er tørr nok risikerer den å knekke under brenning. Etter tørking er produktet klart for råbrann og glassering. Dekoren beskyttes da av et tynt lag med gjennomsiktig glasur.

Produksjonstid

Denne lange prosessen gjør at en fort må regne med flere ukers produksjonstid. En tommelfingerregel er:
Te- og kaffekrus, smørskåler: ca. 3 uker
Inndreide produkter (når første siffer etter bindestreken i varenr. er 1, 2, 3, eller 4): ca. 6 uker
Støpte produkter (når første siffer etter bindestreken i varenr. er 5): ca. 6 uker
Hånddreide ting (når første siffer etter bindestreken i varenr. er 7, 8 eller 9): ca. 8 uker

I noen tilfeller kan tidene kortes ned i det at ønsket produktet står klart for dekorering ved bestilling.

Dårlig tid?

En grei nødløsning kan være å få gravert en personlig hilsen eller ønsket inskripsjon på baksiden av et ferdig produkt. Dette kan gravøren ordne på noen få minutter.