Første og andre sortering

Første og andre sortering

I nettbutikken selges kun førstesortering

I verkstedutsalg får du kjøpt både første- og andresortering. Av og til har vi også noe tredjesortering.

Vi kan også sende andresortering. Men dette anbefales ikke, siden de ulike skjønnhetsfeilene tolkes som mer graverende av noen og som mer ubetydelige av andre.

Førstesortering

Dette er gjenstander med det optimale resultatet både i fargenyanser og dekorering. Vi prøver å holde de samme fargetonene, allikevel kan de variere litt fra brenning til brenning. Mørkheten i brunfargen påvirkes f.eks. av temperatur og tiden inne i ovnen, akkurat som ved steking av pepperkaker.

Andresortering

Dette kan være små skjønnhetsfeil, som avvik i fargene, mindre synlige uregelmessigheter i dekoren, eller små ujevnheter i leirgodset. På gjenstander med leirehank kan det være små sprekker i overflaten på hankfestet uten at det er dype sprekker i selve godset. Feilene i andresorteringen skal ikke gå ut over bruken og kvaliteten. Andresortering er 20% billigere.

Leirgods som etter brenning har sprekker, store ujevnheter i overflaten eller luftbobler vrakes og blir ikke solgt. I grenseland mellom andresortering og “vrak” blir noe solgt som tredjesortering.